5 vinkkiä kevätväsymykseen

Tuntuuko, että ihan kaikki muut paitsi sinä itse piristyvät silmissä?Talviloma on juuri takana, mutta silti koko ajan väsyttää. Töissä on taas palavereja aamusta iltaan & paljon uusia ja lähteneitä työkavereita, koronasta tuskin selvittiin kun uusia maailmankriisejä nousee idästä, ensimmäiset allergiatkin jo täällä… Kevätväsymystä?

Väsyneenä ei taatusti viitsisi tehdä mitään toisin, tai sitten nimenomaan haluaisi tehdä kaiken ihan toisin, mutta siihen ei sitten taas tunnu koskaan olevan aikaa (tai jaksamista). Ohessa on viisi vinkkiä kevätväsymykseen ja mikä parasta, ne ovat tosi vähän aikaa ja energiaa vievää tapaa lähteä nostamaan kehon ja mielen energiatasoja. Ne näyttävät helpoilta, mutta tuntuvat monien mielestä alussa yllättävän hankalilta. Kun alkuun on kuitenkin päästy, on niihin tosi helppo koukuttua.

1. Juo lasi vettä – viidesti päivässä

Moni jättää nesteet jatkuvasti liian vähille tai korvaa veden kahvilla. Raikas vesi piristää, poistaa näläntunnetta, ja auttaa monin eri tavoin elimistöäsi toimimaan paremmin. Kehossasi on vettä n 50-70% ja aivoissasi 75% – nesteytä ne, huomaat eron!

2. Syö hedelmä tai marjoja – viidesti päivässä

Saat tarvitsemiasi vitamiineja ja kuituja, ja pienennät tutkimusten mukaan sydän- ja verisuonisairauksien ja syövän riskiä. Ja nämäkin keventävät syömistäsi huomaamatta.

3. Hengitä syvään – viidesti päivässä

Sulje silmät ja hengittele syvään muutamia kertoja. Jos palaudut vain viikonloppuisin tai lomilla, tällä vinkillä saattaa olla ratkaiseva merkitys jaksamiseesi. Jo parin minuutin tauko vapauttaa kehoasi staattisesta jännityksestä ja rentouttaa hermostoasi, parantaen keskittymis- ja ongelmien ratkaisemiskykyjä.

4. Nouse ylös penkistä ja liiku – viidesti päivässä

Yksittäisenä suorituksena tosi lyhyt ja helppo (esim. portaat ylös/alas, korttelin kiertäminen, olkapäiden pyörittely tms), mutta päivässä ja viikossa tästä voi kertyä jo hyvä määrä uutta liikuntaa! Istuminen on oikeasti ihmiselle myrkkyä, sen lukemattomista haittavaikutuksista kirjoitan vielä kokonaisia blogeja 😉

5. Kehu joku – viidesti päivässä

Itsesi, läheisesi, koirasi, kollegasi, tai (kuten monissa maissa on tapana) vaikka joku vieraampikin.

Tulet aina itse hyvälle tuulelle ja niin tulevat muutkin – välittömät ja kerrannaisvaikutukset ovat voimakkaampia kuin uskotkaan. Me kaikki haluamme tulla huomatuksi ja saada palautetta.

Kokeile yhtä kerrallaan tai niputa nämä viisi vinkkiä kevätväsymykseen, ja anna niille aikaa juurtua muutama viikko. Lopeta sitten heti, jos tuntuu että aika niihin oli hukkaan heitettyä ja piristyt paremmin sohvalla 😊

Jos haluat panostaa tänä keväänä pysyvästi virkeämpään ja keveämpään oloon, parantaa jaksamistasi tai vaikka pudottaa painoa, ole yhteydessä hyvinvoinnin ammattilaisiin – personal trainereilta saat tutkittua tietoa ja paljon tukea!

Sirpa Laine
Personal Trainer, Ravintovalmentaja, Coach


045 783 69696 
sirpa@stayactive.fi 

Y-tunnus: 3393455-5

Tietosuojaseloste

© 2021 StayActive

OTA YHTEYTTÄ!
VASTAAN SINULLE MAHDOLLISIM­MAN PIAN.